Poezia “Goja ime rri pezull mbi gjinjte e tu” - Nga Adrienne Rich

Goja ime rri pezull mbi gjinjte e tu

Pasditen e shkurter te dimrit gri
Ne kete shtrat ne jemi delikate
Dhe prekemi kaq nxehtesisht
Me gezim ne mahnisim vetveten
Me force dhe delikatese ne luajme unaza
Rreth njeri-tjetrit
Qiriu yne i dites digjet
Me driten e tij te cuditshme dhe nese jashte fillon te bie bore
Duke mbushur deget
Dhe nese nata vjen pa lajmeruar
Jane kenaqesite e dimrit
Te papritur, te cmendur dhe delikate jane gishterinjte e tu
Te arrire si gjuha ime ne te njejtin cast
Duke ndalur per te qeshur me nje shaka
Dashuria ime nxehtesisht mbi aromen tende buze dimrit
Poezia “Goja ime rri pezull mbi gjinjte e tu”
Nga Adrienne Rich
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, E bllokuar, 2020, Cecil Brown

Comments

Popular Posts