Poezia “Keqardhja për Mimi Bailin” - Nga Erica JongKeqardhja është vajza re e cila ulet në dëborë

Dhe sheh duart e saj
Ato janë më blu sesa hijet në borë
Ato janë të zbehta si frika
Gishtërinjë e saj hënor janë të bardhë
Ajo kërkon të zvarritet në pëllëmbën e
Vetë dorës së saj
Ajo kërkon gishtërinj shtesë për të mbuluar
Turpin e syve të saj
Ajo kërkon të ndjekë vijën e jetës se ku do ta çojë
Por ajo zhytet më thellë
Sesa Kanionet e Mëdha
Ajo është në skaj
Duke shpresuar ende
Se mund të fluturojë
Poezia “Keqardhja për Mimi Bailin”
Nga Erica Jong
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti
Fotografia @idreamobscene

Comments

Popular Posts