Poezia “Libri me katër kurrizë” - Nga Erica Jong

I vendos librat tanë ballë për ballë

Në mënyrë që ato të flasin
Ato peshpërijnë rreth nesh
E vendos tëndin sipër timit
Ato nuk çiftohen
Si dy panda të gjora në Kopshtin Zoologjik të Londrës
Ato nuk bashkohen
I vendos kurriz më kurriz
Ato nuk flenë
I vendos djathtas sipër dhe poshtë
Ato nuk i lëpijnë plagët e njëri-tjetrit
Natën që u takuam
Ti më ushqeve me vezë peshku dhe birrë të zezë
Ne folën për kafshët dhe Shekspirin
Ne folëm për bojën e thartuar dhe letrat
Ti më tregove se si librat tanë tresin vetvetet
Ti i shtrive faqet e trupit tënd përmbi timin
Ti e printove fytyrën time me puthje
Gërmat u bënë pirg nën shtratin tonë
Çërqafët ishin pluhur
Vezët e peshqve notuan në gojët tona
Poezia “Libri me katër kurrizë”
Nga Erica Jong
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts