Poezia “Mos i lini ata te thone” - Nga Jane Hirshfield

Mos i lini ata te thone: ne nuk pame

Ne pame
Mos i lini ata te thone: ne nuk degjuam
Ne degjuam
Mos i lini ata te thone: ata nuk shijuan
Ne hengrem, ne u drodhem
Mos i lini ata te thone: nuk u tha, as u shkrua
Ne folem
Ne ishim deshmitare me zera dhe me duar
Mos i lini ata te thone: ata nuk bene asgje
Ne nuk beme mjaftueshem
Lerini ata te thone, sic mund te thone dicka
Bukuri percelluese
Ajo u dogj
Lerini ata te thone se ne u ngrohem me te
Lexuam krahe drites se saj, u mburrem
Dhe ajo u dogj
Poezia “Mos i lini ata te thone”
Nga Jane Hirshfield
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Pa titull, 2005, Cy Twombly

Comments

Popular Posts