Poezia “Ne nuk duhet ta kuptojme kete jete” - Nga Rainer Maria Rilke

Ne nuk duhet ta kuptojme kete jete

E pastaj cdo dite do te jete si nje feste
Thjesht lereni cdo dite te jete
Si nje femije, e cila duke kaluar
Merr shume lule nga era
Ajo nuk i mbledh e as nuk i ruan ato
Kjo as qe i shkon nder mend
Ato humbasin nga floket e saj
Ku ishin aq bukurisht te vendosura
Dhe ne vitet e embla te rinise se saj
Ajo shtrin krahet per te perqafuar te rene
Poezia “Ne nuk duhet ta kuptojme kete jete”
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Fotografia, Kopshti i dashurise nga @lauramakabresku

Comments

Popular Posts