Poezia “Per muziken” - Nga Rainer Maria Rilke

Muzike: fryme statujash

Ndoshta
Heshtje pikturash
Ti gjuhe ku perfundojne te gjitha gjuhet
Ti kohe
Duke qendruar vertikalisht mbi levizjen e zemrave vdekatare
Ndjenja per ke? O ti transformim ndjenjash ne cfare?
Ne peisazh te degjueshem
Ti e huaj: muzike
Ti zemer
Hapesira del nga ne
Hapesira me e thelle brenda nesh
E cila, duke u ngritur permbi ne
Del jashte
Nisje e shenjte
Kur pikat me te thella brenda nesh jane jashte
Si distanca me e praktikuar
Si krahu tjeter i ajrit
E delire
E pafundme
E pabanueshme
Poezia “Per muziken”
Nga Rainer Maria Rilke
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts