Poezia “Rrudhat” - Nga Erica Jong

Miqtë e mi janë të lodhur

Ata që janë të martuar janë të lodhur Që janë të martuar Ata që janë single janë të lodhur Që janë single Ata shohin rrudhat e tyre Ata që janë single i lidhin rrudhat e tyre Me faktin se janë single Ata që janë të martuar i lidhin rrudhat e yre Me faktin se janë të martuar Ata kanë shumë pak rrudha Edhe të marra së bashku Ata kanë shumë pak rrudha Por unë nuk i bind dot ata T’i shohin rrudhat e tyre Kolektivisht Dhe unë nuk i bind dot ata se të qenit të martuar Apo të qenit single Muk ka të bëjë fare me rrudhat Secili sheh një brazdë të thellë dhe të hidhët Një San Adreas përgjatë ballit të saj “ËSHTË VETËM ÇËSHTJE KOHE PËRPARA TËRMETIT.” Ato tregtojnë emrat e kirurgëve plastikë Si receta gatimi Miqtë e mi janë të lodhur Ata që kanë fëmijë janë të lodhur Që kanë fëmijë Ata që nuk kanë fëmijë janë të lodhur Që nuk kanë fëmijë Ata i duan rrudhat e tyre Sikur vetëm ato të ishin më të thella Ato mund të fshiheshin Ndonjëherë mendoj (Por nuk guxoj t’u them atyre) SE KUR FYTYRA LIHET VETËM PËR TË GËRMUAR VARRIN E SAJ SHPIRTI ËSHTË MIRËNJOHËS DHE RROKULLISET NË TË Poezia “Rrudhat” Për Naomi Lazard Nga Erica Jong Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts