Poezia ‘Takimi’, Henry Wadsworth Longfellow

Pas nje mungese kaq te gjate

Me ne fund u takuam:
A na fal takimi kenaqesi
Apo dhimbje?
Pema e jetes eshte shkundur
Po shume pak prej nesh zgjaten tani
Si profetet dy apo tre manaferra
Mu ne majen me te larte
Te deges
Ne pershendetemi me miresi
Me tonin e vjeter, te njohur
Dhe ne mendojme, megjithese nuk duhet ta themi
Sa eshte plakur dhe thinjur?
Ne flasim per Gezuar Krishtelindjen dhe Vitin e Ri
Por secili ne zemren e tij
Po mendon per ata qe nuk jane ketu
Ne flasim per miqte dhe pasurite e tyre
Dhe per ate qe ata kane thene dhe kane bere
Saqe edhe te vdekurit na duken te gjalle
Dhe ne fund ne mezi dallojme
Fantazmat nga te ftuarit
Dhe nje mjegull dhe hije trishtimi
Na vjedh shakate tona me te gezuara
Poezia ‘Takimi’, Henry Wadsworth Longfellow
Piktura ‘Henry Geldzahler dhe Christopher Scott’, 1969, David Hockney
Perzgjodhi dhe perktheu - Enkeleda Suti.

Comments

Popular Posts