Poezia “Tuneli i gjatë i dëshirimit për ty” - Nga Erica Jong

Ky është tuneli i gjatë i dëshirimit për ty

Muret e tij janë të rreshtuar me puthje të kujtuara
Të lagështa dhe të kuqe si brenda gojëve tona
Të mbushura dhe të lëngshme si gjuha jote sondë
I ngrohtë si beli yt përkundrejt timit
I thellë si kërthiza jote që të çon në shtëpi
I butë si penisi yt i përgjumur që fillon të trazojë
I shtënguar si këmbët e tua të mbështjellura rreth të mijave
Të drejta si gishtërinjtë e tu të këmbës që tregojnë shtratin
Teksa ti rrotullohesh dhe godet me ashpërsinë tënde
Në tunelin e gjatë të dëshirimit për ty
Duke e mbjellë me ëndrra dhe shpresë të padurueshme
Duke bërë kujtime për të ardhmen
Duke ndrequr të kaluarën time të shtrembër
Duke më mësuar të jetojë në kohën e tashme
Të kaluarën e përsosur dhe të ardhmen e pasigurt
Papritur e sigurt me siguri
Në tunelin e gjatë të dëshirimit tim të vjetër
E cila përpara gjithmonë nuk ka fund
Por tani fillon dhe fillon sërish
Me ty, me ty, me ty
Poezia “Tuneli i gjatë i dëshirimit për ty”
Nga Erica Jong
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts