Poezia “Zen dhe arti i poezise” - Nga Erica Jong

Duke lene mendjen te lire

Duke lene penen, frymen
Levizjen e imazheve brenda dhe jashte gojes
Te qetesohen, te behen ritmike
Si ngritja dhe renia e dallgeve
Sic ulet njeriu ne pozicionin lotus permbi bote
Duke e mbajtur penen me kaq lehtesi
Saqe zor se e ben me shenje faqen
Duke mbajtur frymen
Ne kafazin vezullues te brinjeve
Deri sa zemra
Eshte i vetmi fanar i gjalle
I ushqyer nga fryma
Dhe pena shkruan
Ate qe do zemra
Dhe e gjithe bota fiket
Nuk eshte me
Por ajo eshte per yjet e rende, te qarte poshte
Poezia “Zen dhe arti i poezise”
Nga Erica Jong
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts