Por brenda dragoit, gjithcka ishte e kuqe. - Nga Ingmar Bergman

Te gjithe filmat e mi mund te mendohen ne termat bardh e zi, me perjashtim te “Cries and Whispers” (Te qarat dhe peshperimat). Ne skenar, une them se kam menduar per ngjyren e kuqe si brendesia e shpirtit. Kur isha femije, e pashe shpirtin si nje dragua te muget, blu si tymi, duke qendruar pezull si nje krijese vigane me krahe, gjysem zog, gjysem peshk. Por brenda dragoit, gjithcka ishte e kuqe.

Nga Ingmar Bergman

Comments

Popular Posts