Por mua me tha se isha si uji. Uji mund ta hape rrugen e tij, edhe neper gur. Dhe kur ka ngecur, uji do te gjeje nje rruge te re.

Sayuri: Nje histori si kjo e imja nuk duhet te tregohet kurre. Sepse bota ime eshte po aq e ndaluar sa dhe e brishte. Pa keto mistere, ajo nuk mund te mbijetoje. Sigurisht qe une nuk linda per jeten e nje geishe. Si kaq shume ne jeten time te cuditshme…mua me coi aty rryma. Heren e pare qe e dija se ime me ishte semure ishte kur im ate e hodhi peshkun mbrapsht ne det. Ate nate ne ishim te uritur. “Per te kuptuar zbrazetine,” na tha ai. Nena gjithmone thoshte se motra ime Satsu ishte si druri. Po aq e rrenjosur ne toke sa nje peme sakura (qershie). Por mua me tha se isha si uji. Uji mund ta hape rrugen e tij, edhe neper gur. Dhe kur ka ngecur, uji do te gjeje nje rruge te re.

Filmi, Kujtimet e nje geishe, 2005, regjia Rob Marshall

Comments

Popular Posts