Secili prej nesh e shijon vdekjen teksa shkasim ne gjume cdo nate ose kur humbasim vetedijen nen anestezi.

Secili prej nesh e shijon vdekjen teksa shkasim ne gjume cdo nate ose kur humbasim vetedijen nen anestezi. Vdekja dhe gjumi, Thanatosi dhe Hipnoza ne fjalorin grek, ishin binjake. Romancieri ekzistencialist Milan Kundera sugjeron se ne e shijojme paraprakisht vdekjen nepermjet harreses: “Ajo qe na tmerron rreth vdekjes nuk eshte humbja e se ardhmes, por humbja e se shkuares. Ne fakt, harresa eshte nje forme vdekjeje gjithmone e pranishme ne jeten tone.”

Shkeputur nga libri ‘Te shikosh diellin’, nga Irving D. Yalom, 2008. Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Grua ne gjume, 1899, Femix Valloton

Comments

Popular Posts