Vdekja eshte fati yne. Cdo epoke historike zhvillon metodat e veta te perballimit me vdekjen.

Vdekja eshte fati yne. Cdo epoke historike zhvillon metodat e veta te perballimit me vdekjen. Shume kultura - per shembull, egjiptianet e lashte - ishin te organizuar ne menyre eksplicite rreth mohimit te vdekjes dhe premtimit te pasjetes. Varret e te vdekurve mbusheshin me artifakte te jetes se perditshme per ta bere me te rehatshme jeten pas vdekjes. Krishterimi premton pasjeten e perhershme. Per mua, personalisht dhe ne praktiken time si psikoterapist, perqasja me efektive ndaj ankthit nga vdekja eshte ajo ekzistenciale. Lidhjet njerezore. Eshte sinergjia ndemjet ideve dhe lidhjeve intime me njerez te tjetre ajo qe eshte me efektive, se bashku per zvogelimin e ankthit nga vdekja dhe per te arritur pervojen e zgjimit per ndryshimin personal.

Shkeputur nga libri ‘Te shikosh diellin’, nga Irving D. Yalom, 2008. Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts