Vetedija eshte nje dhurate supreme, nje thesar po aq i cmuar sa jeta. Kjo eshte ajo qe na ben njerezor.

Vetedija eshte nje dhurate supreme, nje thesar po aq i cmuar sa jeta. Kjo eshte ajo qe na ben njerezor. Por ai ka nje cmim te larte: plagen e vdekshmerise. Ekzistenca jone eshte pergjithmone nen hijen e dijes se ne do te rritemi, do te lulezojme, dhe pashmangahmerisht, do te zbehemi dhe do te vdesim. Gilgameshi flet per ne te gjithe. Ashtu sic kishte ai frike, po ashtu kemi edhe ne - secili dhe cdo burre, grua, dhe femije. Per disa prej nesh frika nga vdekja manifestohet vetem ne menyre jo te drejteperdrejte, ose si shqetesim i pergjithshem ose i maskuar si nje simptome tjeter psikologjike; individe te tjere perjetojne nje rryme eksplicite dhe te vetesijshme ankthi rreth vdekjes; dhe per disa prej nesh frika nga vdekja shperthen ne nje tmerr qe permbyt gjithe lumturine dhe permbushjen.

Shkeputur nga libri ‘Te shikosh diellin’, nga Irving D. Yalom, 2008. Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Biri i njeriut, 1964, Rene Magritte

Comments

Popular Posts