Ai eshte me te vertete njeriu im. Ai nuk paraqet asgje, dhe megjthate ai eshte me shume sesa perfaqesues, eshte per kuptimin e ekzistences dhe per ta shtyre perpara mjetin e pikturimit.

Arti qe me pelqen perqendrohet tek trupi. Une nuk kam ndonje ndjesi per Poussin, por per Courbet, Velásquez - artistet qe shkojne tek mishi. Artiste qe shkojne deri tek organet e brendshme si Bacon dhe Freud. Dhe de Kooning, sigurisht. Ai eshte me te vertete njeriu im. Ai nuk paraqet asgje, dhe megjthate ai eshte me shume sesa perfaqesues, eshte per kuptimin e ekzistences dhe per ta shtyre perpara mjetin e pikturimit. - Jenny Saville

Piktura, Nusja, 1992, Jenny Saville

Comments

Popular Posts