Bukuria eshte universale; eshte masa e masave dhe masa e te gjithave.

Bukuria eshte universale; eshte masa e masave dhe masa e te gjithave.

Kur perpiqemi te nxjerrim te vecanten nga universalja, duhet qe ajo te mbeshtetet ne aftesine per te kuptuar c’do te thote universale.
Ne artin e bukurise, kjo i referohet racionalitetit, i cili eshte i njejte dhe i pandryshueshem ne gjithcka.
Shkeputur nga libri “Arti dhe mjeshteria e bukurise” nga Juha Varto, perkthyer nga Gezim Qendro, Dituria, 2015

Comments

Popular Posts