Bukuria per ne eshte kategori me vete, perderisa eshte pikepamja me e afert dhe me e fuqishme e mases se duhur.

Bukuria per ne eshte kategori me vete, perderisa eshte pikepamja me e afert dhe me e fuqishme e mases se duhur.

Sokrati shpesh ve ne dukje se pervojat tona me bindese - dhe keshtu, me mashtruese - i marrim pikerisht permes syve dhe se sa e veshtire eshte te dyshosh te dicka qe ofrohet nga shqisa e syve.
Sokrati thote se nje nga menyrat me te mira per t’i bere te rinjte te kuptojne nevojen e menyres se drejte te te jetuarit, vetekontrollin, cka do te thote, masen e duhur eshte t’i vesh ne kontakt me njeri-tjetrin, keshtu ata mund te perforcojne bukurine, racionalitetin dhe ndjenjen e drejtesise qe kane brenda vetes.
Shkeputur nga libri “Arti dhe mjeshteria e bukurise” nga Juha Varto, perkthyer nga Gezim Qendro, Dituria, 2015
Piktura, Zemra, 2008, Omar Galliani

Comments

Popular Posts