DANCING SO GENTLY OVER MY EYES - By Linda Dervishi

LATE AT NIGHT

YOU COME TO ME

Putting your palm softly on my face

DANCING SO GENTLY OVER MY EYES 

Caressing with your fingers my eyelashes

You come closer

AND YOU KISS MY LIPS 

RELEASING FLAVOURS OF STARS AND THE MOON

I tremble so much within myself

From there

Your spirit casting light over me  

And all the city

Shines and exposes my vulnerabilities over you…


Poem by Linda Dervishi

Translated into English by Enkeleda Suti

 

***

(Varianti origjinal në shqip)

 

Në orët e vona ti vjen tek unë
Më vendos lehtê pellëmbën e dorës
mbi fytyrë
E rrëshqet kaq butësisht pêr sytë
Me gishtat më ledhaton qerpikët
E afrohesh e më puth në buzë
Më lêshon një aromë yll e hënë
Dhe drithërohem aq shumê brënda vetes unë
E prej aty shpirti yt më hedh dritë
Dhe i gjithë qyteti m'i ndri¢on e më nxjerr në pah të miat dobësitë për ty...

 

Nga Linda Dervishi


Imazhi, Karrigia trëndafil nga Carla Tolomeo 

 

 

Comments

Popular Posts