Edukimi artistik nuk synon edukimin estetik; qellimi eshte me shume te shkoqise misterin e estetikes ne menyre qe pedagogu dhe personi qe po edukohet te mund te takohen me krijimin dhe perfshirjen qe perjetojne kur hulumtojne artin.

Edukimi artistik nuk synon edukimin estetik; qellimi eshte me shume te shkoqise misterin e estetikes ne menyre qe pedagogu dhe personi qe po edukohet te mund te takohen me krijimin dhe perfshirjen qe perjetojne kur hulumtojne artin.

Shkeputur nga libri “Arti dhe mjeshteria e bukurise” nga Juha Varto, perkthyer nga Gezim Qendro, Dituria, 2015

Comments

Popular Posts