Fragmente nga poezia ‘Tierra del Fuego’

Ti qe shikon te bardhat e syve tane,

Ti qe fshihesh si nje gushekuq
Neper vidha,
Si nje fajkua
Ne corapet e ngrohta te reve
Hapi bokset plot me kenge,
Derdhe gjakun qe pulson me aortat
E kafsheve dhe te gureve,
Ndezi feneret ne kopshtet e zinj.
Pa emer, i padukshem, i heshtur,
Shpetome nga anestezia,
Dergome ne Tierra del Fuego
Dergome atje ku lumenjte
Rrjedhin drejt e perpara, lumenjte horizontale
Qe rrjedhin poshte e lart.
Fragmente nga poezia ‘Tierra del Fuego’, nga libri me poezi ‘Qyteti ku dua te jetoj’, nga Adam Zagajewski, perkthyer nga Bardhyl Londo, Aleph, 2012.

Comments

Popular Posts