Herakliti: ne gjume, secili nga ne ka nje bote per vete, dhe shume nga ne perpiqen te flene edhe kur jane zgjuar.

Herakliti: ne gjume, secili nga ne ka nje bote per vete, dhe shume nga ne perpiqen te flene edhe kur jane zgjuar.

C’eshte e bukura, cfare eshte per ne dhe ku gjendet. Si e zbulon bukuria boten dhe dhuntite e njeriut?
Themeli i filozofise platoniane eshte ideja se teresia nga buron pervoja, dija dhe diskursi perben nje unitet qe rrjedh prej burimesh te shumefishta, perderisa koncepti i paster dhe pervoja e paster ekzistojne ne menyra te ndryshme dhe diskursi rreth tyre pashmangesisht formon nje menyre te trete te qenies.
Shkeputur nga libri “Arti dhe mjeshteria e bukurise” nga Juha Varto, perkthyer nga Gezim Qendro, Dituria, 2015
Piktura, Pishine mesdhetare, 1977, Renato Guttuso

Comments

Popular Posts