I AM CONSUMED BY MY ORPHAN KISSES - By Linda Dervishi

I AM CONSUMED BY MY ORPHAN KISSES

And all the juice dripping from

My sweet lips

Is nothing more but the

SOUL’S LIPSTICK THAT SEEMS AS

SQUEEZED POMEGRANATES 

IN A CANVAS OF CHAGALL…

 

Poem by Linda Dervishi

Translated into English by Enkeleda Suti

 

***

(Varianti origjinal në shqip)

 

Puthjet e mia jetime më konsumojnë
Dhe i gjithë lëngu që me pikon nga
Buzët e embla nuk është gjë tjetër veçse
buzëkuqi i shpirtit që duket si shtrydhja e shegëve në një kanavacê të Chagall...

 

Nga Linda Dervishi

Comments

Popular Posts