Kercen bukur Dhe ka deshira te medha


Kercen bukur

Dhe ka deshira te medha.
Kerkon rrugen.
Vajton ne pyje.
Eshte vrare nga agimi, ethet
Dhe nga kendesi.
Fragmente nga poezia ‘Nata’, nga libri me poezi ‘Qyteti ku dua te jetoj’, nga Adam Zagajewski, perkthyer nga Bardhyl Londo, Aleph, 2012.

Comments

Popular Posts