Pas shfaqjes se demit spanjoll, gjeli francez, gjithmone nje simbol gjallerie, fuqie virile, dhe veprimesh te guximta.

Pas shfaqjes se demit spanjoll, gjeli francez, gjithmone nje simbol gjallerie, fuqie virile, dhe veprimesh te guximta. Sikur ai te kendonte, me sqep te hapur dhe perkushtim total: “Te armet, te armet, serish dhe pergjithmone.”

Teksti qe shoqeronte pikturen “Gjeli”, 1938, te Pablo Picasso ne numrin e Revistes ‘Fraternite’ te vitit 1944.
Gjeli sfidues i Pablo Picasso, flake me ngjyra dhe ne gjysem kakarisje ka qene nje simbol i krenarise galike.

Comments

Popular Posts