Pashë përpara meje - Nga Paul Eluard

Pashë përpara meje
Në një turmë të pashë ty
Midis grurit të pashë ty
Poshtë një peme të pashë ty
Në fund të udhëtimeve të mia
NË THELLËSITË E TORTURËS SIME
Në cepin e çdo buzëqeshjeje
Duke dalë nga uji dhe zjarri
VERË DHE DIMËR TË PASHË TY
Nëpër të gjithë shtëpinë time të pashë ty
NË KRAHËT E MI TË PASHË TY
NË ËNDRRAT E MIA TË PASHË TY
Nuk do të të lë kurrë
 
Nga Paul Eluard
 
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts