Per te kuptuar artin e bukurise ne, ashtu si greket, duhet te mendojme se bukuria dhe e mira jane e njejta gje.

Per te kuptuar artin e bukurise ne, ashtu si greket, duhet te mendojme se bukuria dhe e mira jane e njejta gje. Estetikja dhe etikja jane njelloj: gjithcka qe eshte e mire na shfaqet e bukur. Idealet jane te bukura dhe jane te tilla per shkak te perfshirjes se tyre ne idene e se mires. Per pasoje, arti i bukurise eshte aftesia per te organizuar jeten tende sipas asaj qe eshte e mire dhe e bukur si gjate kerkimit te kuptimit te realitetit, ashtu edhe ne veprimet e tua.

Shkeputur nga libri “Arti dhe mjeshteria e bukurise” nga Juha Varto, perkthyer nga Gezim Qendro, Dituria, 2015

Comments

Popular Posts