Pesë haiku - Nga Paul Eluard

ERA
E pavendosur
Rrotullon një cigare në ajër
 
VAJZA E HESHTUR FLET:
Papërsosmëria e artit
Fjalimi i papenetrueshëm
 
Motori i makinës ndizet
KATËR KOKA MARTIRËSH
Vërtiten nën timon
 
Ah! Njëmijë flakë, një zjarr
Drita, një hije
DIELLI PO MË NDJEK
Një pendë prek
Lehtësisht një kapele
OXHAKU PO NXJERR TYM
Pesë haiku
Nga Paul Eluard
 
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts