Poezia “Binjaket” - Nga Louise Gluck

Tek une eshte nje shpirt

Qe kerkon
Ti jipet trupi i tij
Kerkon
T’i japin sy blu
Nje kafke mat
Me floke te zinj
Te formesuar
Dhe te shkeputur
Keshtu e shkuara ve perpara
Nje shtepi plot me margarita
Dhe zambake te bardhe
Nje femije
Ne fustanin e saj
Prej pambuku
Lendina, ahu prej bakri
Si nga jeta ime
E kam prere driten
Duke ciflosur perdet
Dhe karriget me thurje
I zbuluar, dimer pas dimri
Teksa me ne fund yjet
Trashen dhe bien si debore
Poezia “Binjaket”
Nga Louise Gluck
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts