Poezia “Cfare eshte gjeniu? Artisti si poet” - Nga Egon Schiele

Por cfare eshte gjeniu?

Gjuha e tyre
Eshte ajo e Zotave
Dhe ata jetojne ketu
Ne parajse
Kjo bote eshte parajsa e tyre
Gjithcka ata thone
Nuk ka nevoje te kuptohet
Ata jane zbulues
E kunderta e tyre
Eshte prozaike
Cdo njeri
Qe ha dhe pi
Dhe fle
Te njejta ngjashmeri
Dite pas dite
Ata mesojme dhe studiojne
Bejne pune fizike
Dhe mendore
Deri ne neveri
Ata nuk i njohin ditet e pranveres
Shijimin e aktivitetit me te larte njerezor
Dashurine
Permendesh, ata e recitojne ate te gjithen sic duhet
Keta kopshtar te pare te dashurise
Ata jane larg nga bota
Dhe krijesat me siperfaqesore
Poezia “Cfare eshte gjeniu? Artisti si poet”
Nga Egon Schiele
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Pikturat, Autoportret nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts