Poezia “Duke qene se ndjenja vjen e para” - Nga E. E. Cummings


Duke qene se ndjenja vjen e para
Kush do t’ia dije
Per sintaksen e gjerave
E cila nuk do te te puthe kurre plotesisht
Plotesisht nje e cmendur
Teksa pranvera eshte ne bote
Gjaku im eshte dakord
Dhe puthjet jane nje fat me i mire
Sesa mencuria
Zonje te betohem per te gjitha lulet
Mos qaj
Gjesti me i mire i trurit tim
Eshte me pak sesa perpelitja e qepallave te tua
Qe me thone se ne jemi per njeri-tjetrin
Me pas ti qesh
Duke u mbeshtetur tek krahet e mi
Sepse jeta nuk eshte nje paragraf
Dhe une mendoj se vdekja nuk eshte nje paranteze
Poezia “Duke qene se ndjenja vjen e para”
Nga E. E. Cummings
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Vasha fluturuese nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts