Poezia “Eulogji e koheve tona” - Nga Eugenio Montale
E pamundur te mos ekzagjerosh

Rendesine e botes
Dua te them, boten tone
Ndoshta te vetmen
Ku njeriu mund te vrase
Nepermjet artit dhe gjithashtu te krijoje
Vepra arti te destinuara per te jetuar
Per te gjithe mengjesin
Edhe pse eshte e perbere nga mijevjecare
Dhe me shume
Thjesht ne duhet te vazhdojme te ecim perpara
Duke qene se koha eshte tashme ketu
Kur fabula do te permbushet
Dhe mjegulla perpirese do te shpertheje
Poezia “Eulogji e koheve tona”
Nga Eugenio Montale
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Krenaria blu nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts