Poezia “Faleminderit” - Nga Ross Gay

Nese e gjen veten gjysem lakuriq

Dhe zbathur ne barin e ngrire
Duke degjuar
Serish, hungerimen e madhe, melodioze te tokes
Qe te thote se
Ti je ajri i tanishem dhe i ikur
Qe te thote se
Gjitchka qe ti do do te kthehet ne pluhur
Dhe se ata do te te takojme ty atje
Mos e ngre grushtin
Mos e ngre zerin tend te vockel kunder saj
Dhe mos kerko strehim
Por gjarpero gishtat e kembeve te tua ne bar
Shiko rene qe zbret nga buzet e tua
Ec mbi shkelqimin e pergjumur te kopshtit
Thuaj vetem, faleminderit
Faleminderit!
Poezia “Faleminderit”
Nga Ross Gay
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Krenaria nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts