Poezia “I pampishtur” Nga William Ernest Henley

Jashte nga nata qe me mbulon

E zeze si gropa nga poli ne pol
Falenderoj cfaredolloj gjeje qe Zotat mund te jene
Per shpirtin tim te papushtueshem
Nen tufen e rene te rrethanave
As jam perkulur e as kam qare me te madhe
Nen goditjet e renda te shansit
Koka ime eshte gjakosur, por nuk eshte perkulur kurre
Pertej ketij vendi furie dhe lotesh
Afrohet vetem tmerri i hijes
E megjithate kercenimi i viteve
Me gjen dhe do te me gjeje te pafrikesuar
Nuk ka rendesi se sa e drejte porta
Se sa e ngarkuar me ndeshkime lista
Une jam mjeshtri i fatit tim
Une jam kapiteni i shpirtit tim
Poezia “I pampishtur”
Nga William Ernest Henley
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Autoportret nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts