Poezia “I shpërfytyruar” - Nga Paul Eluard

Adieu Tristesse
Bonjour Tristesse
LAMTUMIRË TRISHTIM
Ti je e skalitur në konturet e tavanit
Ti je e skalitur në sytë që dua
TI NUK JE VARFËRI ABSOLUTE
SEPSE BUZËT MË TË VARFRA PO TË DENONCOJNË
Ah me një buzëqeshje
Bonjour Tristesse
Dashuria e trupave të mirësishëm
Fuqia e dashurisë
Nga ku ngrihet mirësia
SI NJË BISHË PA TRUP
PA KOKË
FYTYRË E BUKUR E TRISHTUAR
Poezia “I shpërfytyruar” 
Nga Paul Eluard
 
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts