Poezia “Kenaqesite e te mallkuarve” - Nga Charles Bukowski

Kenaqesite e te mallkuarve

Jane te kufizuara ne caste te shkurtra
Lumturie
Si syte ne veshtrimin e nje qeni
Si nje hoje blete
Si nje zjarr qe perpin bashkine
Vendin
Kontinentin
Si zjarri qe perpin floket
E sherbertoreve dhe perbindshave
Dhe skifteret qe gumezhijne ne pemet e pjeshkeve
Deti qe rend mes kthetrave te tyre
Koha
E dehur dhe e njome
Gjithcka e djegur
Gjithcka e lagesht
Gjithcka e bukur
Poezia “Kenaqesite e te mallkuarve”
Nga Charles Bukowski
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Perspektive metafizike, 2010 nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts