Poezia “Lehtë” - Nga Paul Eluard

Lehtë dhe bukur nën
Qepallat e tua
SI TAKIMI I KËNAQËSISË
Vallëzimi dhe qetësia
Unë fola ethshëm
Arsyeja më e mirë për zjarrin
Se ti mund të jesh e zbehtë dhe vezulluese
Njëmijë poza të frytshme
NJËMIJË PËRQAFIME TË RRËNUARA
Lëvizje e përsëritur për të fshirë vetveten
Ti errësohesh
Ti zbulon vetveten
NJË MASKË
QË E KONTROLLON TI
Ajo të ngjan thellësisht
TI DUKESH MË E BUKUR LAKURIQ
SI NJË QIELL QË DRIDHET ME VETËTIMA
Ti më zbulohesh mua
Për t’ju zbuluar të tjerëve
 
Poezia “Lehtë” 
Nga Paul Eluard
 
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts