Poezia “Nje poeme dashurie ne njembedhjete rrjeshta” - Nga Gerrit Lansing

Enderrimtar i furise se kulluar dhe dokeve perrallore

Syte e tu me bardhesine e shkretuar te pasditeve
Marrin shenje, mpiksen, rebelohen me sinqeritet njebriresh
Keshtu e perpi trupin tend si
Kuptimet apo uiski apo sic me perpin ti mua
Ritmi thyhet ketu
Puthja jote eshte drejtesia ime
Shiko atehere tani se si cerdhimet e portokanjta
Te ngazellimit shpalosen ne ajer te kenaqur
Ky seks eshte me shume se seks
Nen vullnetin e Perendise se seksit
Keshtu butesisht therras transformimin e imazhit tend te trishtuar te parajses
Ata shkembinj te ngrire
Ate fanar fajtor te izoluar nga tundimi
Per te ngrohur peisazhe flamande
Te gjelbra dhe te shkelqyera me ngjyra marramendese
Ku pelegrinet po vallezojne pas zogut ungjellizues
Te cilet i kendojne pranverave te reja
Ujit te mire
Poezia “Nje poeme dashurie ne njembedhjete rrjeshta”
Nga Gerrit Lansing
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Shtepia nga @helidonhaliti

Comments

Popular Posts