Poezia “Nuk/eshte” - Nga Margaret Atwood

Dashuria nuk eshte nje profesion elegant apo dicka tjeter

Seksi nuk eshte stomatologji
Mbushja e lemuar e hirit dhe kaviteteve
Ti nuk je doktori im
Ti nuk je kura ime
Askush nuk e ka ate fuqi
Ti je thjesht nje bashkeudhetar
Hiq dore nga ky shqetesim mjekesor
I kopsitur, i kujdesshem
Lejoji vetvetes zemerim
Dhe lejome mua timin
Qe ska nevoje as per miratimin
Dhe as per cudine tende
Qe nuk ka nevoje te behet dicka ligjore
Qe nuk eshte kunder nje semundjeje
Por kunder teje
Qe nuk ka nevoje perse te kuptohet
Apo te lahet apo te digjet
Por qe ka nevoje te
Thuhet dhe te shprehet
Lejoma kohen e tashme
Poezia “Nuk/eshte”
Nga Margaret Atwood
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Autoportret, 1927, Christian Schad

Comments

Popular Posts