Poezia “Shtetrrethimi” - Nga Paul Eluard

Çfarë mund të bënim ne tjetër, sepse dyert ishin të ruajtuara  
Çfarë mund të bënim ne tjetër, sepse ata na kishin burgosur
Çfarë mund të bënim ne tjetër, sepse rrugët ishin të ndaluara për ne
Çfarë mund të bënim ne tjetër, sepse qyteti ishte në gjumë
ÇFARË MUND TË BËNIM NE TJETËR, SEPSE AJO ISHTE E URITUR DHE E ETUR
Çfarë mund të bënim ne tjetër, sepse ne ishim të pambrojtur
ÇFARË MUND TË BËNIM NE TJETËR, SEPSE KISHTE ZBRITUR NATA
ÇFARË MUND TË BËNIM NE TJETËR, SEPSE NE ISHIM TË DASHURUAR
 
Poezia “Shtetrrethimi” 
Nga Paul Eluard
 
Përzgjodhi dhe përktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts