Poezia “Shtrese dashurie” - Nga Paul Eluard

Heshtja jone do te qetesoje stuhine

Do te zbuse gjethet e thella
Ne duart e mia une kam dy duar te dorezuara
Kjo anije ka penetruar pafundesisht ne mjegull
Larg, me larg thote urrejtja
Afer, me afer thote dashuria
Syte ajer i ndezur
Mbretereshe e pafajshme
Gjinj te lehte
Ajo qeshte me gjithcka
Dhe deti shperbente reren e fronit te saj
Poezia “Shtrese dashurie”
Nga Paul Eluard
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura, Nudo e shtrire me floke te leshuar, 1917, Amedeo Modigliani

Comments

Popular Posts