Poezia “Une shqetesohem” - Nga Mary Oliver

Shqetesohesha shume

A do te rritet kopeshti
A do te rrjedhin lumenjte
Ne drejtimin e duhur
A do te kthehet toka
Sic e kane mesuar
Dhe nese jo, si do ta korigjoje une kete?
A e kisha mire
A e kisha gabim
A do te me falin
A mund te beje me mire?
A do te jem ndonjehere ne gjendje qe te kendoje
Edhe harabelat mund ta bejne kete
Dhe une jam e pashprese
A po me zbehet shikimi
Apo mos thjesht po e imagjinoj une?
A do te me zere reumatizma, tetanosi apo dementia?
Me ne fund e kuptova se te shqetesohesha nuk kishte asnje kuptim
Dhe hoqa dore
Dhe e mora trupin tim te vjeter
Dhe dola ne mengjes
Dhe kendova
Poezia “Une shqetesohem”
Nga Mary Oliver
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts