Poezia “Valltare e embel” - Nga W. B. Yeats

Vajza shkon te vallezoje atje

Mbi barin mbjelle me gjethe
Te sapo kositur, te bute
Ngaster e kopshtit
Arratisur nga rinia e hidhet
Arratisur nga turma e saj
Ose nga reja e saj e zeze
Ah, valltare, valltare e embel
Nese nga shtepia vijne burra te cuditshem
Per te drejtuar rrugen, mos thuaj
Se ajo eshte e lumtur sepse eshte e cmendur
Beji butesisht qe ta humbasin rrugen
Lere vajzen te perfundoje vallezimin e saj
Lere te perfundoje vallezimin e saj
Ah valltare, ah, valltare e embel
Poezia “Valltare e embel”
Nga W. B. Yeats
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti
Piktura nga mjeshtri @helidonhaliti

Comments

Popular Posts