Poezia “Vendi” - Nga M. S. Merwin

Diten e fundit te botes

Do te doja te mbillja nje peme
Per cfare
Jo per frutin
Pema qe mbart frutin
Nuk eshte ajo qe eshte mbjelle
Une dua ate pemen qe qendron
Ne toke per here te pare
Me diellin qe tashme
Po perendon
Dhe ujin qe prek
Rrenjet e saj
Ne token plot me te vdekur
Dhe rete kalimtare
Nje nga nje
Mbi gjethet e saj
Poezia “Vendi”
Nga M. S. Merwin
Perzgjodhi dhe perktheu Enkeleda Suti

Comments

Popular Posts