Se dora qe shtrengoj eshte bere prej endrrash...

E vetmja ndarje qe nuk mund te shmangim eshte gjumi,

Shpella e thelle e gjumit, ku zbresim vetem
Dhe ku une duhet ta kem te ngulitur ne mend
Se dora qe shtrengoj eshte bere prej endrrash.
Fragmente nga poezia ‘Ndarja’, nga libri me poezi ‘Qyteti ku dua te jetoj’, nga Adam Zagajewski, perkthyer nga Bardhyl Londo, Aleph, 2012.

Comments

Popular Posts