SLOWLY FALLING BLUE FRAGMENTS OF SKY - By Linda Dervishi

I LOSE MYSELF

In the illusion to be near you

I CLOSE MY EYES

And think of you

ON MY NAKED BODY

SLOWLY FALLING BLUE FRAGMENTS OF SKY

I encircle them trembling

Mourning in soul’s sweet fury

Holding me pleasurably

Your whispers fly me

Tied with cherry snoods

In my bold, aged skin

YOUR LAVENDER SCENTS

POURING INSIDE CLOUDS

Dripping drops of passions on my lips  

MADDENING ME

FALLING LUSTILY

YOUR SOLITUDE

TALKS TO ME

TALKS TO ME

AS A GREEDY BEGGAR OF KISSES…

 

Poem by Linda Dervishi

Translated into English by Enkeleda Suti

 

***

(Varianti origjinal në shqip)

 

Humbas veten në iluzionin të të kem pranë meje
I mbyll syte dhe mendoj per ty, ..
Mbi trupin tim të zhveshur fletët blu të qiellit bien ngadalë, ..
Tek dridhem mes tyre rrotullohem, duke renkuar me furinë e ëmbël të shpirtit që më shtrëngon neper kenaqesite
Pëshpëritjet e tua me migrojnë të lidhura me kordelet e qershive
në lëkurën time të guximshme të pjekurisë,..
Aroma jote e livandos kulluar brenda reve me pikon piklat e pasionit per buzê
Duke me çmendur dhe rrëzuar epsheve ndersa
vetmia jote më flet ,me flet ,..si nje lypse e pangopur puthjesh...

 

Nga Linda Dervishi

 

 

 

Comments

Popular Posts