THE THREE DOORS OF MY CASTLE - By Linda Dervishi

WHEN YOU LOOK AT ME

THE THREE DOORS OF MY CASTLE

ARE OPENED AND WARMED

Jesus  

Leans his head on my lap

Falling asleep

Pomegranate’s yellowed leaf drops its leaf

Falling softly, softly over his hairs…

I see you as the most felt hypnosis    

As my hand caress his holy face

BLOODILY HOLED THROUGH HIS CROWN OF THORNS

THIS IS HOW IT GOES…

THIS ALCHEMY, HYPNOSIS

You look at me

You smile

And my days are

Sunshine, sunshine, sunshine

POURING DROPS OF PEACE THROUGH MY SOUL

AND THEN MY TWO BREASTS SPRING AS TWO POMEGRANATES

You come closely

Kissing them

You go crazy…

 

Poem by Linda Dervishi

Translated into English by Enkeleda Suti

 

***

(Varianti origjinal në shqip)

 

Kur Ti më vështron më ngrohen e hapen portat
E tre kështjellave
Jezusi
Mbêshtet kokën në timin prehër
Dhe zë e merr një gjumë të lehtê,..
Shega me gjethet e zverdhura në oborr lëshon gjethet
Që i bien butë,butë nëper flokë,..
Unë të shoh Ty si hipnozën më të ndjerë
Ndêrsa duart m'ledhatojnë fytyrën e Tij të shenjtê e më shpohen gjakshëm nepër kurorën e gjembtë,..e kështu vazhdon kjo alkimi hipnozë,..
Ti më sheh,më buzëqesh ,
Dhe dita më është kaq e dielltë,e dielltë,e dielltë saqë piklapaqeje më kullojnê në shpirt...
E mandej të dy gjinjtê i ¢el pêr Ty si dy kokrra shegë
Ti afrohesh e i puth e mes tyre je ¢mendë ...

 

Nga Linda Dervishi

 

 

Comments

Popular Posts