Ti qe shikon shtepite tona naten...

Ti qe shikon shtepite tona naten

Dhe muret delikate te ndergjegjes sone,
Ti qe degjon bisedat tona
Te cilat zukasin si makinat qepese
Shpetome mua, nxirrme nga pergjumja,
Nga amnezia.
Fragmente nga poezia ‘Tierra del Fuego’, nga libri me poezi ‘Qyteti ku dua te jetoj’, nga Adam Zagajewski, perkthyer nga Bardhyl Londo, Aleph, 2012.

Comments

Popular Posts