Vajza e vogel e Vermerit, tashme e famshme...


Vajza e vogel e Vermerit, tashme e famshme,

M’i ka ngulur syte. Nje perle po me veshtron.
Buzet e vajzes se vogel te Vermerit
Jane te kuqe, te lageshta dhe te shnderitshme.
Fragmente nga poezia ‘Vajza e vogel e Vermerit’, nga libri me poezi ‘Qyteti ku dua te jetoj’, nga Adam Zagajewski, perkthyer nga Bardhyl Londo, Aleph, 2012.
Piktura, Detaje, Vajza me Veth Perle, 1665, Johannes Vermeer

Comments

Popular Posts