Zanat tona do jene krijesa te errta, te bukura, por te ftohta. Nje perzierje ndermjet nje nimfe dhe nje vampireje…

Kush mund te me tregoje dicka rreth Giselle?

Giselle eshte nje histori rreth nje fshatareje dhe per Albrecht qe thyen zemren e saj duke e bere ate qe te vertitet ne cmenduri dhe vdekje.
Por a eshte vetem kjo?
Jam i sigurt qe mund te me thoni pak me shume. Apo jo?
Jane gjithashtu edhe zanat.
Apo jo?
Por cfare jane zanat?
Cfare perfaqesojne ato?
Zanat jane shpirtrat e pyllit qe mirepresin Giselle kur ajo vdes. Emri i mbretereshes eshte Myrtha. Dhe ato jane gra qe kane vdekur te pamartuara.
Por sot askush nuk vdes per kete apo jo?
Zanat tona do jene krijesa te errta, te bukura, por te ftohta. Nje perzierje ndermjet nje nimfe dhe nje vampireje…
Filmi ‘Dancing on glass’ (Duke kercyer mbi xham), 2022, regjia Jota Linares

Comments

Popular Posts